Idealab Masterdata: Masterdata is hot!

Emile van Geel   |   December 28, 2011   |  

Donderdag 22 december is het Idealab Masterdata Management gehouden. 7 bedrijven uit High Tech, Process, Food en FMCG waren aanwezig en hebben hun uitdagingen in een interactieve sessie gedeeld.

Vragen die momenteel spelen hebben veelal te maken met het “in controll” krijgen van de masterdata. Hierbij komen allerlei technieken om de hoek kijken. Goede definities zijn cruciaal alsook afspraken over roles & responsibilities. De vraag is hoe je kwaliteit van masterdata meet, welke KPI is in te zetten en welke targets kan je hanteren?

Een aantal bedrijven heeft tools ontwikkeld om advies te geven over planningsparameters, andere hebben meer gefocused op het rapporteren van probleemgevallen in de master data. Via business rules worden master data elementen dan met elkaar in relatie gebracht en worden alerts gegenereerd. Een vraagstuk op dit terrein is om van het reactieve process een pro-actief proces te maken waarbij het niet mogelijk is om verkeerde data masterdata in te leggen. 

Dat de juiste attentie voor masterdata management lastig is blijkt wel uit de inspanning die gedaan moet worden om masterdata management op de kaart te zetten. Aantonen van de added value van masterdata management is overal aan de orde. Veelal zijn incidenten de aanleiding om de juiste attentie te verkrijgen en het hele masterdata management process  eens goed te evalueren en te professionaliseren. Dat dit een traag proces is is helder, dat het zeker mogelijk is om er grip op te krijgen door de juiste methoden, technieken en processen  toe te passen ook. Dat laatste lukt steeds beter met inzet van state of the arts tools die helpen om het grip te krijgen op het hele proces.


Emile van Geel

Emile van Geel

Updates: 14
Projecten: 0

More updates:

  • Koen Koolen:
      Er zijn nog geen updates van deze auteur gepubliceerd.
Share this page  LinkedIn icoon Twitter icoon Facebook icoon