Workshop ‘Capaciteits -en financiële planning’ door EyeOn Zorg samen met Máxima Medisch Centrum bij Themadag Zorglogistiek 26 maart a.s.

Edward Versteijnen   |   March 18, 2013   |   Zorg   |  

Janneke Algra, Sectormanager Control bij het Máxima Medisch Centrum en Edward Versteijnen, senior consultant bij EyeOn, verzorgen dinsdag 26 maart a.s. tijdens de Themadag Zorglogistiek te Zoetermeer de workshop:  Financiële planning en capaciteitsplanning in de zorg: een gelukkig huwelijk!

Ziekenhuizen hebben steeds meer de behoefte om te kunnen sturen op het (financieel) resultaat. Groei van omzet en patiëntenaantallen is namelijk niet meer zo vanzelfsprekend als het ooit was. Met een voortdurende inschatting van de aankomende zorgvraag (rolling forecast) en daaraan gekoppelde verdeling van beschikbare capaciteiten over de afdelingen waar deze het meest nodig zijn, verwachten zij de kosten te beheersen en juist te kunnen sturen op de opbrengsten. Capaciteitsplanning en financiële planning zijn nu nog twee gescheiden werelden binnen het ziekenhuis, maar kunnen niet meer los van elkaar worden gezien. Dit principe is toegepast in een project dat het Máxima Medisch Centrum recent met EyeOn heeft uitgevoerd.

Tijdens de workshop zal nader worden ingegaan op hoe financiële planning en capaciteitsplanning bij het Máxima Medisch Centrum  samen zijn gebracht, en zullen de deelnemers worden meegenomen in het ontwerpproces.


Edward Versteijnen

Edward Versteijnen

Updates: 15
Projecten: 3

More updates:

  • Koen Koolen:
      Er zijn nog geen updates van deze auteur gepubliceerd.
Share this page  LinkedIn icoon Twitter icoon Facebook icoon