Programma Zorg Rondetafel Bijeenkomst: "Tactische planning in ziekenhuizen"

[onbekend]   |   November 26, 2012   |   Zorg   |  

6 december 2012

Programma

Tactische planning in ziekenhuizen: "Vormgeven & Borgen"

9:00 Welkom op Kasteel Croy
9:30 Openingswoord door de dagvoorzitter Jochem Westeneng
9:45 ‘Radiologieplanning en zorgpaden’ door Ger Koole
11:15 Onderzoek naar Tactisch Plannen in de Zorg: ‘De 7 bouwstenen’ door Freek Aertsen
12:00 Lunch
13:00 ‘Overleef valkuilen en pluk de vruchten van tactische planning’
door Ap Dieker & Sonja van Baal
14:30 Interactieve casus: ‘Ontwerp en implementeren verbeterd planningproces ziekenhuis’ door Edward Versteijnen & Freek
Aertsen
15:45 Afsluiting door de dagvoorzitter Jochem Westeneng
16:00 Borrel & Buffet

Dagvoorzitter,
Jochem Westeneng studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, met specialisatie Productie en Logistiek Management. Tijdens zijn afstudeeronderzoek bij het Erasmus MC in Rotterdam optimaliseerde hij de polikliniekplanning van de afdeling KNO met behulp van computersimulatie. Na zijn afstuderen startte hij als projectleider van diverse zorglogistieke projecten bij het Erasmus MC. Als senior consultant en trainer/ facilitator bij Capgemini adviseerde hij bij procesverbeteringen in de publieke sector en gezondheidszorg. Vorig jaar maakte hij de overstap naar EyeOn, waar hij zich als Business Planning Consultant Gezondheidszorg richt op capaciteitsplanning en vraagvoorspelling in de zorg.
Edward Versteijnen studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, met specialisatie Logistic Control Systems. Hij heeft ervaring opgedaan met de aansturing van complexe supply chain processen bij onder andere NXP en als logistiek manager bij een veterinair farmaceutisch bedrijf. Als Senior Business Planning Consultant bij EyeOn ontwierp en implementeerde hij planning- en controlprocessen in zowel de high-tech- en voedingsmiddelenindustrie als in de gezondheidszorg. Hij schreef mee aan verschillende publicaties op dit gebied. De laatste jaren houdt Edward zich vooral bezig met planning in de zorg. Hij ontwikkelde de Ziekenhuisgame, waarbij ziekenhuismedewerkers, -managers en artsen zich bewuster worden van de voordelen van aansturing en afstemming tussen hun afdelingen.
Ger Koole (1964) is hoogleraar optimalisatie van bedrijfsprocessen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, adviseur zorglogistiek bij het VUmc en mede-oprichter van de bedrijven CCmath en Adscience. Na een promotie op een meer theoretisch gebied (Leiden, 1992) , is hij zich op toepassingen van de wiskunde in de dienstverlening toe gaan leggen, met name op het gebied van planning in call centers en de gezondheidszorg. Op het gebied van onderwijs spant hij zich in voor de opleiding Business Analytics. Bij het VUmc is hij betrokken bij het kenniscentrum voor patiëntenlogistiek PICA. Tevens speelt hij een rol in het opleiden van zorgprofessionals op het gebied van logistiek, zowel binnen als buiten het VUmc.
Freek Aertsen heeft Business Administration (specialisatie Supply Chain Management) gestudeerd aan Tilburg University (cum laude) waar hij ook zijn PhD heeft behaald. Daarna ging hij werken voor Royal Philips Electronics waar hij verantwoordelijk was voor verschillende grote multisiteprojecten zoals forecasting en planning & control improvement. Als mede-oprichter en senior consultant van EyeOn voert hij projecten uit ter verbetering van forecasting- en planningperformance voor bedrijven zoals NokiaSiemens Networks, Alcatel-Lucent, Logitech, DSM, SuikerUnie, NXP, ASML, Damen Schelde Naval Shipbuilding en Philips. Freek Aertsen heeft ruime ervaring in het ontwerpen en implementeren van planningsmodellen in verschillende sectoren en landen. Hij levert als faculteitslid van TiasNimbas Business School een bijdrage aan verschillende programma’s zoals de Master of Haelth Adnministration en heeft verschillende boeken, artikelen en white papers gepubliceerd.
Ap Dieker is sinds 2000 zorgmanager van de kliniek Zevenaar binnen het Rijnstate ziekenhuis, na eerder als teamleider goederenlogistiek en patiëntenlogistiek bij het UMC St. Radboud te hebben gewerkt. Patiëntenlogistiek en -planning is dan ook een gebied waar hij bij Rijnstate nauw betrokken bij is.
Sonja van Baal is manager functioneel beheer en logistiek binnen het Rijnstate ziekenhuis. Zij is nauw betrokken bij initiatieven binnen het ziekenhuis om planning en zorglogistiek op een hoger niveau te tillen. Ap en Sonja zijn sinds de oprichting in 2010 actief lid van het EyeOn kennisnetwerk ‘Aansturing en Planning in de Zorg’.

 

Aanmelden is mogelijk bij Noëlle Langenhuijzen, noelle.langenhuijzen@eyeon.nl


Updates: 12
Projecten: 3

More updates:

  • Koen Koolen:
      Er zijn nog geen updates van deze auteur gepubliceerd.
Share this page  LinkedIn icoon Twitter icoon Facebook icoon